برای پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت

نحوه پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت یکی از موضوعاتی است که این روزها به اندازه دریافت خلافی موتور و سایر وسایل نقلیه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کارت سوخت امکان دریافت سوخت را برای انواع وسایل نقلیه که از سوخت بنزین استفاده می کند، فراهم می کند. بنابراین داشتن آن تقریبا برای همه افراد لازم و ضروری است.

به هر حال اگر سوخت مورد نیاز برای وسیله نقلیه شما بنزین است، باید به فکر تهیه کارت سوخت باشید. درست است که فعلا در مورد سهمیه بندی بنزین صحبت های جدی نشده است، اما همین که دوباره کارت های سوخت پا به عرصه حیات گذاشته اند، یعنی اینکه سهمیه بندی در کار است؛ با این حال شماری از دولتمردان و به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید دارند که بازگشت کارت های سوخت صرفا برای کنترل میزان مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت انجام می شود و فعلا برنامه ای برای سهمیه بندی یا افزایش نرخ بنزین وجود ندارد.

موضوع هر چه که باشد، آنچه که مسلم است این است که فعلا پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت از جمله کارهای مهمی است که هر راننده و هر مالک خودرویی باید به آن توجه کند.

نحوه پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت

پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت به این معنی است که قبلا ثبت نامی انجام شده است و اکنون متقاضی می خواهد از وضعیت کارت سوخت خود استعلام بگیرد. این ثبت نام ممکن است مربوط به دوره قبل باشد و یا اینکه متقاضی در همین دوره ثبت نام را انجام داده باشد. به هر حال اطلاعات خودرو برای دریافت کارت سوخت باید در سیستم ثبت شده باشد تا در مورد کارت سوخت آن اطلاع رسانی شود. برای پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت چند روش وجود دارد که در ادامه شرح می دهیم؛

پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت از طريق پيام کوتاه

براي پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت، می توانید شماره وي آي ان (VIN) وسیله نقلیه را به شماره پیامک 1101202040 ارسال کنید. البته توجه داشته باشید که حتما قالب و ساختار مناسب برای ارسال این پیام را رعایت کنید تا به این ترتیب سيستم نرم‌افزاري به طور خودکار در همان لحظه پاسخ شما را ارسال کند.

1- براي استعلام کارت هوشمند سوخت موتور سيکلت بايد ابتدا حرف M و سپس * و بعد VIN موتور سيکلت موجود در پشت کارت موتور را وارد کنید؛ به این شکل: M*IRKV91MN5O3685988

2- براي استعلام کارت هوشمند سوخت خودرو بايد ابتدا حرف V و سپس * و بعد VIN خودرو موجود در پشت کارت خودرو را وارد کنید؛؛ به این شکل: V*IRPC90VV5I9658742

3- راه سوم برای پیگیری آنلاین کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت این است که به آدرس http://sokht.epolice.ir:7001/index.jsp مراجعه کنید سایت www.epolice.ir در واقع درگاه خدمات الکترونیکی انتظامی یا همان پلیس+10 است و تمامي حقوق مادی و معنوی اين تارنما محفوظ و در اختيار شرکت پژوهش و توسعه ناجی است. البته در نظر داشته باشید که این روش فقط برای استعلام کارت سوخت خودرو کاربرد دارد و از طریق وارد کردن مشخصات پلاک خودرو جزئیات کارت سوخت هوشمند در اختیار کاربر قرار می گیرد.

نحوه درخواست صدور کارت هوشمند سوخت چگونه است؟

باید بدانید که اطلاعات خودروهای نوشماره یا تعویض پلاک قدیمی به پلاک (منطقه ای ) ایران در هنگام صدور کارت شناسائی خودرو از طریق راهور ناجا جهت صدور کارت هوشمند سوخت ارسال می شود و نیاز به ثبت نام نیست.

برای درخواست المثنی کارت هوشمند سوخت لازم است با در دست داشتن کارت شناسایی، بارکد 8 رقمی کارت موتور سیکلت و مدارک خودرو به اداره پست یا پلیس +۱۰ مراجعه شود.

موتورسیکلت های نوشماره باید به دفاتر خدمات امور کارت مراجعه کنند. در این دفاتر بر اساس ارائه مدارک شناسایی مالک و موتورسیکلت پس از ثبت و به روز رسانی اطلاعات نسبت به صدور کارت هوشمند سوخت جدید اقدام می شود. بنابراین پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت زمانی امکان پذیر است که این اطلاعات در سامانه راهور ناجا ثبت شده باشد.

آیا با کارت هوشمند سوخت سرقتی امکان سوختگیری وجود دارد؟

خیر با متخلف برخورد می شود؛ در صورتی که مالک آن نسبت به گزارش مفقودی کارت اقدام کرده باشد، این امکان وجود نخواهد داشت.

اگر کارت هوشمند سوخت صادر شده باشد، چگونه می توان آن را رهگیری کرد و از محل آن مطلع شد؟

اساسا سه روش برای رهگیری مرسوله وجود دارد؛ اول اینکه از طریق سایت اینترنتی www.epolice.ir می توانید کد مرسوله پیشتاز آن را دریافت کنید و یا VIN خودرو را توسط پیام کوتاه به شماره ۳۰۰۰۵۱۵۰ ارسال کنید و کد مرسوله را دریافت کنید؛ سپس از طریق سایت شرکت پست ( www.post.ir ) پاکت حاوی کارت سوخت خود را رهگیری کندی و از محل آن مطلع شوید. دوم اینکه با شماره تلفن ۰۹۶۲۷ مرکز پاسخگویی کارت هوشمند سوخت تماس حاصل کنید و سوم اینکه به دفاتر خدمات امور کارت هوشمند سوخت مراجعه کنید.

کارت سوخت المثنی

صرف نظر از موضوع پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت، یکی دیگر از سوالات رایج در مورد نحوه و شرایط صدور کارت سوخت المثنی است. برای صدور کارت سوخت المثنی به این مدارک نیاز دارید؛

  • حضور مالك وسيله (در صورت عدم حضور مالک، ارائه وکالت‌نامه‌ای که در آن کلمه کارت سوخت به صراحت ذکر شده باشد)
  • اصل و کپی كارت يا سند يا بنچاق خودرو
  • شناسنامه یا کارت ملی مالك يا وكيل ايشان جهت احراز هويت
  • ارائه آدرس كامل پستي به همراه كد پستي و شماره ملي مالك در صورت تغییر آدرس مالک (كارت سوخت براي مالك صادر مي شود)
  • همراه داشتن بیمه نامه ماشین الزامی است.
  • پرداخت مبلغ 10 هزار تومان به حساب شركت ملي پخش و پالايش فرآورده هاي نفتي که از طریق دستگاه‌های کارت خوان موجود در دفاتر دریافت می‌شود.
  • هزينه پرينت رسيد دريافتي درخواست المثني کارت هوشمند سوخت 1.500 تومان است.
  • واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
  • برای خودروهای با پلاک قدیمی کارت المثنی صادر نمی شود.
  • هر خدمتی که متعاقب آن به متقاضی پرینت ارائه شود، به ازاء هر برگ مبلغ آن جداگانه اخذ مي شود.

رمزگشایی از کارت سوخت

ممکن است عده ای کارت سوخت خود را داشته باشند، اما رمز آن را فراموش کرده باشند؛ برای این دسته از افراد پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت به شکل دیگری انجام می شود. این دسته از افراد باید برای رمزگشایی کارت سوخت خود پیگیری کنند. این دسته از افراد می‌توانند با وارد کردن رمز پیش‌فرض چهار رقم سمت راست کد ملی شخصی که کارت هوشمند سوخت به نام او صادر شده است، نسبت به فعال‌سازی رمز کارت هوشمند سوخت خود اقدام نمایند. البته ظاهرا برای این روش مدت زمان مشخصی در نظر گرفته شده است. در هر صورت اگر موفق به رمزگشایی کارت سوخت خود نشدید، می توانید برای پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت و رمزگشایی آن به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنید.

مدارک لازم جهت حذف رمز کارت سوخت

برای حذف رمز کارت هوشمند سوخت حضور مالک وسیله نقلیه جهت حذف رمز کارت الزامی است و در صورت درخواست توسط شخص دیگر با ارائه وکالتنامه محضری و یا برگه انحصار وراثت حذف رمز کارت سوخت امکان پذیر خواهد بود.

  • اشخاص حقیقی: یکی از مدارک شناسایی مالک وسیله نقلیه (شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه)
  • اشخاص حقوقی: معرفی‌نامه رسمی سازمان مربوطه با درج شماره ملی به همراه کارت ملی نماینده معرفی شده
  • مدارک شناسایی وسیله نقلیه: کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه و بیمه نامه معتبر
  • تکمیل فرم درخواست رمز گشایی
  • در دست داشتن اصل کارت هوشمند سوخت جهت حذف رمز کارت هوشمند سوخت الزامی است. (دارای فیزیک سالم بدون چسب خوردگی و شکستگی و ...

خودروهاي نفت گاز سوز (ديزلي) فاقد بيمه نامه شخص ثالث توجه داشته باشند که آن دسته از دارندگان خودروهای نفت گاز سوز (ديزلی) که از طریق اطلاع‌رسانی پيامكی كارت سوخت آنها مسدود شده است باید به دفاتر خدمات الكترونيك انتظامی (پلیس+10) مراجعه کنند و با ارائه اصل کارت ملی، کارت خودرو و بیمه نامه شخص ثالث معتبر نسبت به رفع مسدودی كارت سوخت خود اقدام نمايند. اگر مدارک ارائه شده معتبر و صحیح باشند، کارت سوخت خودرو رفع مسدودی خواهد شد.

در صورت معتبر نبودن بیمه نامه شخص ثالث، متقاضی باید جهت انجام اقدامات و اصلاحات لازم به شرکت بیمه مربوطه مراجعه کند. این خدمت در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی به صورت رایگان انجام می شود

آدرس مراکز رمزگشایی کارت سوخت در تهران

سابقه استفاده از کارت سوخت در ایران

از تاریخ 31 اردیبهشت ماه 86 فروش بنزین در تمامی جایگاه ها، تنها با ارائه کارت هوشمند سوخت و با قیمت هر لیتر 1000 امکان پذیر شد. البته کارت های سوخت پس از مدتی از رونق افتادند و با تک نرخی شدن قیمت بنزین، دیگر بودن یا نبودن کارت های سوخت فرقی نداشت. تا اینکه چند مدتی است که بوی استفاده و رونق گرفتن کارت های سوخت به مشام می رسد. بر سر کار آمدن دوباره کارت های سوخت، نگرانی های زیادی را برای مردم ایجاد کرده است؛ گرچه همه مردم پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت خود را انجام می دهند، اما همواره به این موضوع فکر می کنند که اساسا علت رونق‌گیری دوباره کارت های سوخت برای چیست و آیا قیمت بنزین با این اوضاع نابه سامان اقتصادی، قرار است نمک زخم های گرانی شود یا موضوع دیگری مطرح است؟

احتمالا می دانید که با افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن مسافرکش های شخصی، رانندگان آژانس، رانندگان وانت و شاغلین در سرویس های تاکسی اینترنتی از جمله اقشاری هستند که مستقیما آسیب می بینند. این در حالی است که تعیین سهمیه ویژه برای این دسته از افراد نیز با حاشیه هایی همراه است که پیش از این به انواع مختلف تجربه شده است.

در این راستا به نظر می رسد که فعلا امکان سوخت گیری روزانه 60 لیتر به ازای هر کارت سوخت وجود داشته باشد و ظاهرا اقداماتی نیز برای ارائه سهمیه ویژه سوخت به رانندگان تاکسی های اینترنتی و آژانس ها در دستور کار قرار دارد تا در صورت سهمیه بندی، این قشر دچار مشکل نشوند.

مالک هایی که کارت سوخت ندارند، چه کنند؟

گرچه برای زمان از سرگیری استفاده از کارت سوخت تاریخی تعیین نشده است، اما با جدی شدن بحث سهمیه بندی بنزین، مالکان خودروهایی که به هر دلیل فاقد کارت سوخت هستند، باید برای اخذ این کارت به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کنند.

مدارک لازم برای تحویل کارت هوشمند سوخت

پیگیری کارت هوشمند سوخت خودرو و موتورسیکلت یک مسئله است و تحویل کارت از مامور پست نیز مسئله ای دیگر. باید بدانید که شرکت پست برای تحویل کارت هوشمند سوخت در دو نوبت به نشانی مالک خودرو مراجعه می‌ کند. در نوبت اول اگر نشانی صحیح باشد، ولی کسی برای دریافت کارت هوشمند سوخت در محل مورد نظر حضور نداشته باشد، پس از یک هفته مجدداً مراجعه می کند. چنانچه در نوبت دوم هم کسی در محل نباشد، مامور پست یک برگه آگهی در محل می گذارد تا مالک بتواند با در دست داشتن آن به اداره پست منطقه یا شهرستان مراجعه کند و کارت سوخت خود را تحویل بگیرد.

توجه داشته باشید که اگر نقص یا تغییر نشانی مالک برای پست مشخص شود، کارت سوخت به مدت دو ماه در باجه معطله اداره پست منطقه یا شهرستان نگهداری می ‌شود. بدیهی است که مالک کارت اگر در این مدت مراجعه کند، می تواند کارت را تحویل بگیرد. در غیر این صورت کارت به شرکت پخش فرآورده های نفتی جهت ابطال عودت داده می ‌شود و مالک باید با در دست داشتن کارت شناسایی و مدارک خودرو جهت اصلاح نشانی و درخواست المثنی به دفاتر خدمات کارت هوشمند سوخت مراجعه کند.

5% سود فروش برای شما+آموزش
5% سود فروش برای شما+آموزشبرای...
چرا و چگونه پیج اینستاگرام را از حالت بیزینس (تجاری) خارج کنیم؟
...
نوشتن نظر